nieuws

Boeren boos om Hof van Saksen

Hotel

Het noodleidende Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht vormt het middelpunt van een strijd tussen boze boeren en hun belangenvereniging LTO. De boeren zijn boos omdat ze door hun branchevereniging zijn geadviseerd te investeren in Hof van Saksen.

Boeren boos om Hof van Saksen

LTO Noord gaat 400.000 euro inbrengen in beleggingsfonds Hof van Saksen. Het geld is onderdeel van een schikkingsvoorstel waarin gedupeerden 7,65 miljoen euro wordt geboden. Dit is 15 procent van de totale inleg van 51 miljoen euro.

De boeren die geld op advies van LTO Noord geld hebben gestoken in Hof van Saksen willen naar de rechter stappen. Ze willen LTO Noord aansprakelijk stellen en hebben een advocatenkantoor om advies gevraagd.

Hof van Saksen is de laatste tijd in financiële problemen gekomen omdat het de rentelasten niet meer kan opbrengen. Om het park te redden, moeten investeerders genoegen nemen met een teruggave van 15 procent van hun ingelegde kapitaal.

Arkos, het beleggingsfonds dat eigenaar is van Hof van Saksen, laat weten dat op dit moment veel beleggers hebben toegezegd akkoord te gaan met de regeling. ‘Wij verwachten dan ook dat deze regeling voor de beleggers tot stand komt, hetgeen de beste optie is voor alle betrokken stakeholders. Uiteraard betreuren ook wij het beleggingsresultaat en is het verlies voor iedere betrokkene een meer dan grote teleurstelling’, aldus Arkos.

Reageer op dit artikel