nieuws

Brits hotel mag homostel niet weigeren

Hotel

Een Brits christelijk echtpaar dat een homostel een tweepersoonskamer in hun hotel heeft geweigerd, heeft onrechtmatig gehandeld. Dat bepaalde een rechter in Bristol dinsdag in een zaak die was aangespannen door twee Britse homo’s.

Brits hotel mag homostel niet weigeren

Het stel boekte in september 2008 een kamer in het Chymorvah Hotel in Cornwall. Bij aankomst weigerden eigenaars Peter en Hazelmary Bull het stel in een tweepersoonskamer onder te brengen, omdat dat tegen hun christelijke opvatting over het huwelijk inging.

Het homostel stapte daarop naar de rechter. Die oordeelde dinsdag dat de weigering van het echtpaar Bull een daad van discriminatie is en daarmee een inbreuk op de wet. Zij moeten de beide homo’s elk een schadevergoeding van 1800 pond (2150 euro) betalen.

Het echtpaar Bull toonde zich dinsdag na afloop van de rechtszaak teleurgesteld. ‘Ons beleid was gebaseerd op onze oprechte overtuiging ten aanzien van het huwelijk en niet op vijandschap tegenover wie dan ook’, aldus Hazelmary Bull in een reactie buiten de rechtszaal tegen de Britse omroep BBC.