nieuws

Center Parcs vanaf november rookvrij

Hotel

Center Parcs heeft besloten om vanaf 1 november 2007 al haar parken in Nederland, Duitsland en Frankrijk volledig rookvrij te maken. Het gaat hierbij om een rookverbod voor alle centrale voorzieningen. In de bungalows geldt nog geen verbod.

Center Parcs vanaf november rookvrij

Volgens Christophe Jeannest, voorzitter van de Raad van Bestuur van Center Parcs, past het nieuwe rookbeleid bij de voorbeeldfunctie die de bungalowgigant heeft als marktleider.

‘We ontvangen elk jaar ruim drie miljoen gasten. Negentig procent hiervan zijn gezinnen met jonge kinderen. Dat schept een bijzondere verantwoordelijkheid. Vandaar dat wij niet tot volgend jaar wachten, maar al vanaf november medewerkers en bezoekers een rookvrije omgeving aanbieden’, aldus Jeannest.

Voor rokers gaat Center Parcs speciale ruimtes creëren, laat pr-manager Monique Dekking weten. ‘Die komen buiten en worden deels overdekt. Misschien komen er kranten te liggen, om zo de ruimte wat gezelligheid te geven. De bungalows worden vooralsnog niet rookvrij’.

In België zijn de parken al sinds vorig jaar rookvrij. Hierop wordt door gasten en medewerkers positief gereageerd, meldt Center Parcs. De bungalowgigant meldt dat er zelfs sprake is van een lichte stijging van het aantal boekingen.

Reageer op dit artikel