nieuws

Droombaan voor Claudia Pronk op Maldiven

Hotel

Hotelvrouw Claudia Pronk heeft na twee jaar het eiland Mauritius verruild voor een andere bounty-bestemming in de Indische Oceaan: de Maldiven, de eilandengroep ten zuidwesten van India. Ze runt er drie luxe resorts. ‘Een super uitdaging’.

Droombaan voor Claudia Pronk op Maldiven

Pronk is in Nederland vooral bekend van hotel Des Indes, dat ze in 2005 door een miljoenenrenovatie loodste. Op Mauritius leidde ze sinds januari 2008 The Grand Mauritian Resort & Spa, een superdeluxe hotel van Starwood.

Gevraagd

Afgelopen najaar werd ze benaderd door de Anantara-groep, een management company die vooral in Zuidoost Azië actief is. ‘Ze boden me een hele mooie kans om weer een stapje verder te komen’. Claudia Pronk leidt op de Malediven drie luxe resorts. ‘Het zijn al mooie producten en het is mijn opdracht om het niveau nog een stukje omhoog te tillen’.

GM van 3 eilanden

De Maldiven vormen een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. 200 eilanden zijn bewoond en nog eens 88 vormen toeristenoorden. Pronk is verantwoordelijk voor drie van die resorteilandjes, op zo’n 35 speedbootminuten varen van de hoofdstad Male.

Elke dag in het bootje

De drie resorts zijn ofwel met een loopbrug verbonden of er vaart de hele dag door een klein bootje heen en weer’. De drie resorts zijn Dhigu (110 kamers), Veli (50 watervilla’s op palen), en Naladhu, dat apart wordt gebrand.

Paradijs

Claudia Pronk woont met man en zoontje Guus van twee op Veli. ‘Mijn kantoor is op Dhigu, dus elke dag zit ik wel een paar keer per dag in het bootje. Er is ook nog een vierde eilandje, waar het personeel woont en waar alle technische back-up is. ‘Alles bij elkaar een behoorlijke logistieke operatie, maar tegelijkertijd een super uitdaging’.

Sporen van de tsunami

Niet bang voor tsunami’s? Iedereen herinnert zich de beelden van vijf jaar geleden, toen in sommige resorts het water een meter hoog stond.

‘Ik heb onlangs mijn team meegenomen naar een lokaal eilandje om te kijken of wij iets aan social corporate responsibility kunnen doen, en de island chief liet de sporen van de waterstand op zijn huis zien’.