nieuws

€ 800 miljoen in investeringspot Golden Tulip

Hotel

Er is 800 miljoen euro beschikbaar om Golden Tulip de komende jaren te laten groeien. Een deel van de investeringspot zal worden aangewend voor franchise-activiteiten in ons land.

€ 800 miljoen in investeringspot Golden Tulip

‘In Amsterdam hadden we een paar jaar geleden 3.500 kamers en nu nog maar een paar honderd. Dat aantal moet weer omhoog, en dat geldt ook voor de steden Rotterdam, Utrecht en Den Haag’, aldus Haike Blaauw, die de Nederlandse franchiseoperatie van Golden Tulip Hospitality Group leidt, in Het Financieele Dagblad.

Blaauw stelt dat er voor ons land zo’n tien hotels bijkomen dit jaar. Daarbij worden de steden Kerkrade, Heerlen en Noordwijk genoemd. Het jaar erop moeten er nogmaals tien hotels bijkomen in ons land. Het totaal gaat dan in twee jaar van 54 naar circa 75.

De meeste groei ziet Golden Tulip echter in het buitenland. De afgelopen zes maanden zijn er 38 franchiseovereenkomsten getekend in Brazilië, Turkije, China, Tunesië en de Arabische Emiraten.

‘In Brazilië komen er dit jaar waarschijnlijk 2.500 kamers bij. Onze joint-venturepartner, de Nederlander Peter van Voorst Vader, is daar op overnamepad’, aldus Blaauw over de plannen in het Zuid-Amerikaanse land.

Reageer op dit artikel