nieuws

Eden leidt Historic Hotels en benoemt directeur

Hotel

Annemarieke van der Velden is de nieuwe directeur van Historic Hotels of the Benelux. Van der Velden is aangesteld door Eden Hotel Management BV (EHM), dat per 1 augustus de nieuwe eigenaar is van Historic Hotels of the Benelux.

Eden leidt Historic Hotels en benoemt directeur

De 41-jarige Van der Velden vervangt Johan Neppelenbroek. Van der Velden is van plan om, onder de paraplu van de nieuwe eigenaar EHM, Historic Hotels of the Benelux sterker te positioneren op de nationale en nu ook internationale markt van zakelijke en toeristische reizigers.

‘Wij zijn als Benelux een partnerschap aangegaan met Historic Hotels of Europe. We verwachten veel van deze Europese samenwerking, waarmee we onze hotelgasten een breed en internationaal aanbod kunnen bieden uit sfeervolle historisch getinte hotels in 21 verschillende landen. En vice versa natuurlijk’, aldus Van der Velden.

Netwerk

Van der Velden vervolgt: ‘De doelstelling op korte termijn is leden vertrouwen geven. Er is de laatste jaren weinig gebeurd. Ook willen we veel publiciteit generen. Op lange termijn willen we naar meer leden’.

De kersverse directeur kan boven op een ruime ervaring in de evenementenorganisatie. Daarnaast is ze cateraar en thuiskok geweest. Van der Velden kan gebruik maken van het netwerk van Eden, maar onderstreept dat er geen inmenging is van de hotelgroep.

Monumentaal gebouw

De aankoop van Historic Hotels of the Benelux past volgens director of operations van EHM, Frans Wientjes, volledig in de lange termijn visie van Eden Hotel Management. ‘Uitbreiding van Eden Hotel Management door de toegang tot het netwerk van Historic Hotels past goed binnen onze lange termijn plannen om internationaal te gaan opereren. Met Van der Velden hebben we een zeer veelzijdige directeur gevonden voor de aansturing’, aldus Wientjes.

Elk hotel van de Historic Hotels of the Benelux is gehuisvest in een monumentaal gebouw. Missie van de organisatie is gasten in contact brengen met historische centra van steden of bijzondere plekken daarbuiten.

Reageer op dit artikel