nieuws

Fletcher vindt geldschieter voor groeiplannen

Hotel

Fletcher Hotels heeft in Rabo Participaties een geldschieter gevonden voor nieuwe overnames. Fletcher wil met financiële hulp van Rabo Participaties in drie à vijf jaar doorgroeien naar 75 hotels.

Fletcher vindt geldschieter voor groeiplannen

Met de inbreng van Rabo, een 10 procent minderheidsbelang, wil Fletcher het groeitempo van de afgelopen jaren vasthouden en doorgroeien naar 75 hotels. Momenteel telt de keten 43 hotels, goed voor zo’n tweeduizend hotelkamers.

‘We zijn nu zo groot dat we private equity nodig hebben voor verdere stappen’, licht ceo Rob Hermans van Fletcher toe in Het Financieele Dagblad. De geplande groei voor de komende jaren moet vooral komen uit acquisities van familiebedrijven of hotels die deel uitmaken van franchiseorganisaties.

RaPar, één van de gespecialiseerde onderdelen van Rabo Private Equity, de investeringsmaatschappij van Rabobank, participeert in Nederlandse bedrijven om verdere groei te faciliteren en verwerft daarbij altijd een minderheidsbelang. Randvoorwaarde hierbij is dat deze bedrijven bij de Rabobank bankieren.