nieuws

Friesland wil weerbericht op maat

Hotel

Het Fries weerstation en het Friese bureau voor toerisme willen een weerbericht voor de provincie op maat. Te vaak blijven toeristen weg omdat ze denken dat het weer er slecht is, terwijl dat niet het geval is, zo maakten zij vrijdag bekend.

Friesland wil weerbericht op maat

Het weer in Friesland kan zeer verschillend zijn door de ligging aan het IJsselmeer en de Waddenzee. Beide organisaties willen die verschillen duidelijker in beeld brengen en bovendien weersomstandigheden koppelen aan een tip om een activiteit te ondernemen.

‘Iets van: je kunt dit doen bij dat weer of ga daarheen bij dit weer. Slecht weer bestaat eigenlijk helemaal niet.’

Passend reisadvies

Het Friese bureau voor toerisme wil ‘de door de buienradar getraumatiseerde vakantieganger vrolijker stemmen met een bij een bepaald weertype passend reisadvies’. Dat moet vanaf volgend voorjaar uitgegeven worden door het eigen Fries Weerstation met medewerking van amateurmeteorologen in de Friese vakantiegebieden.

Deze zomer ontstond er ook al ophef over lokale verschillen ten opzichte van het algemene weerbericht.

Reageer op dit artikel