nieuws

Gastronomiering voor Camille Oostwegel

Hotel

De 21ste Uncle Ben’s ring is gisteren op de Horecavakbeurs Brabant uitgereikt aan hotelier Camille Oostwegel. Het is voor het eerst in zeven jaar dat de gastronomieprijs wordt toegekend aan iemand die zich niet voornamelijk de in restaurantwereld begeeft, en voor het eerst dat een op en top hotelier hem wint.

Gastronomiering voor Camille Oostwegel

De immer kreukloze Maastrichtenaar glunderde zichtbaar toen hij het podium betrad om de oorkonde en de ring in ontvangst te nemen uit handen van mede-ringdrager Margot Reuten. ‘Hij won nooit eerder een grote gastronomieprijs, maar zorgt al 25 jaar voor het behoud van cultureel erfgoed op dat gebied’, aldus de commissie.

Oostwegel is zeer content met de ring. ‘Zo’n erkenning is heel belangrijk, vooral omdat hij van collega’s komt. Mijn gasten geven mij elke dag een prijs door naar onze bedrijven te komen, maar dat collega’s je zo waarderen is geweldig.’

Over het feit dat al jaren chef-koks de prijs winnen, en hij de eerste echte hotelier is die de gastronomiering krijgt, zegt Oostwegel het volgende: ‘De eerste gastronomiesche prijs die ik ooit won, was een kookwedstrijd in 1970. Ik zat op de Maastrichtse hotelschool, en bereidde een forel. Hoewel ik in de hotelwereld groot werd, heeft mijn hart altijd bij gastronomie gelegen.’

Oostwegel wist, zoals gebruikelijk, niet dat hij genonineerd was. Hij was door vriend en gelegenheidszakenpartner Maarten Cuppen naar Den Bosch gelokt om plaats te nemen aan de tafel waar De Librije de gerechten voor de Zilveren Champion serveerde. Cuppen is betrokken geweest bij zowel de ontwikkeling van bedrijven van Oostwegel als Librije’s Hotel.

De Uncle Ben’s ring wordt elk jaar door de bestaande ringdragers uitgereikt als eerbetoon aan iemand die zich inzet voor gastronomie in Nederland. Hieronder een compleet overzicht van de winnaars.

Jaar Winnaar
1988 Cees Versteeg
1989 Cas Spijkers
1990 Wulf Engel
1991 Hans van Haaster
1992 Ben Rijgersberg
1993 Wina Born
1994 Liesbeth Boekestein
1995 Paul Fagel
1996 Pieter Tasselaar
1997 Robert Kranenborg
1998 Ton de Zeeuw
1999 Maartje Boudeling
2000 Gerard Ligthart
2001 Leo van Eeghem
2002 Cees Helder
2002 Peter Zandboer
2003 Peter Klosse
2004 Margot Reuten
2005 John Beeren
2006 niet uitgereikt
2007 Therese Boer
2008 Camille Oostwegel

Meer berichten over de Uncle Ben’s ring:

Reageer op dit artikel