nieuws

Geen hotels voor Oranje supporters

Hotel

Een groot deel van de supporters van Oranje is aangewezen op dagvluchten als zij straks tijdens het EK voetbal hun favorieten in Oekraïne willen volgen. De hotelcapaciteit in speelstad Kharkiv is beperkt. De touroperators willen geen gebruik maken van de studentenkamers die de stad beschikbaar wil stellen.

Geen hotels voor Oranje supporters

Bij touroperator Oad, officieel partner van de voetbalbond KNVB, kan 15 tot 20 procent van de fans straks van een hotel gebruik maken. De overige ruim 80 procent, vertrekt op de vroege ochtend van de wedstrijd om ’s nachts terug te keren.

Oad verzorgt per wedstrijd 15 vluchten met enkele duizenden supporters. ‘Er is wel hotelcapaciteit, maar die is beperkt’, aldus marketingdirecteur Wim Gramsma maandag. ‘Wij kunnen per duel 400 tot 500 mensen in hotels onderbrengen. We maken geen gebruik van campussen of andere studentenonderkomens.’

De belangstelling voor de EK-reizen is na de loting in december teruggelopen. ‘Maar dat is gebruikelijk. We verwachten in april, mei als de competitie in Nederland is afgelopen, dat velen alsnog naar het EK toe willen.’

Misset Horeca gaat samen met de Telegraaf op zoek naar het leukste Oranje-café.

Reageer op dit artikel