nieuws

Geert Wilders verandert hotel in fort

Hotel

De beveiliging van Hotel Finn in Almere wordt momenteel flink opgeschroefd. De partij van Geert Wilders, de PVV, neemt woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen haar intrek in dit hotel. In het hotel wacht de PVV de verkiezingsuitslag af.

Geert Wilders verandert hotel in fort

Almere is een van de weinige gemeenten waar de PVV haar intrede wil doen in de lokale politiek. Ook in Den Haag doet de PVV mee en daar is de beveiliging van het Grand Café De Haagse Kluis aangescherpt. Hier wil de PVV-afdeling van de hofstad de uitslag afwachten.

Screning personeel

Personeel van beide horecagelegenheden is uitgebreid gescreend op een crimineel verleden.

‘We zijn helemaal ondersteboven gehaald’, zegt een medewerker van het chique Haagse grand-café in De Telegraaf. De Haagse Kluis ligt op een steenworp afstand van het Binnenhof.

‘Er is al drie keer een speciale bomeenheid langsgekomen om onder elk dekseltje te kijken. En morgen komen ze weer langs om het gebouw definitief bomvrij te verklaren.’ Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen zullen er in de etablissementen detectiepoortjes worden neergezet. Gewoon publiek komt De Haagse Kluis en Hotel Finn woensdagavond niet in.

Tijdens de verkiezingsavond worden de gebouwen zwaar bewaakt door verschillende beveiligingsbedrijven. Er zullen zelfs extra beveiligers incognito in de buurt lopen om elke verdachte stap in de gaten te houden.

Reageer op dit artikel