nieuws

GM Sofitel The Grand vertrekt

Hotel

Robert-Jan Woltering, general manager van het Amsterdamse tophotel The Grand, vertrekt. Hij gaat naar Thailand om daar de leiding op zich te nemen van een nieuw te openen vijfsterrenhotel van Sofitel.

GM Sofitel The Grand vertrekt

In Thailand krijgt Robert-Jan Woltering (46) de leiding over het Sofitel Bangkok Sukhumvit, een nieuwe te openen vijfsterrenhotel. Hij betrekt zijn nieuwe functie met ingang van 1 april. Het nieuwe hotel moet eind dit jaar zijn deuren openen.

Vanwege vakantie kan Woltering geen persoonlijke toelichting geven op zijn vertrek bij het Amsterdamse hotel. Op 28 maart tijdens zijn afscheid stelt hij wel zelf zijn opvolger voor. Wie dat is, wordt nu nog niet bekend gemaakt.

Voor zijn aantreden bij The Grand in december 2007 werkte Woltering al voor diverse internationale hotels. Hij leidde onder meer Sofitel Gent Belfort en Sofitel Brugge.

Daarvoor werkte hij als general manager voor Sofitel Old Cataract in Egypte. Van 1999 tot 2004 was Woltering verantwoordelijk voor de opening van het Grand Hotel Mercure Alfa in Luxemburg en hotel Mercure Praag Centre Na Porici.

Robert-Jan Woltering studeerde aan de hotelschool in Den Haag. Na zijn studie kwam hij terecht bij Hilton waar hij achtereenvolgens werkte in Amsterdam, Rotterdam, Parijs en Madagascar. Zijn laatste functie voordat hij naar Accor ging was als f&b manager van het Sheraton Sana’s hotel in Yemen.

Reageer op dit artikel