nieuws

Golden Tulip werkt aan comeback VS

Hotel

Golden Tulip denkt aan een terugkeer naar de Verenigde Staten. Het Nederlandse hotelbedrijf verkent op dit moment de Amerikaanse markt. Volgens chief executive officer Hans Kennedie is het bedrijf er klaar voor.

Golden Tulip werkt aan comeback VS

De verkenning van de Amerikaanse markt wordt voor Golden Tulip uitgevoerd door het Amerikaanse Hospitality Consulting Group. Ceo Hans Kennedie noemt het een logische stap om voet aan wal te zetten in de VS.

‘We zijn in 2006 gestart met een grote expansiefase waarbij zij verschillende nieuwe markten betreedt via joint ventures en hotel-managementovereenkomsten. In het afgelopen jaar is Golden Tulip begonnen in het Azië-Pacific gebied, het Aziatische subcontinent, Noord-West Afrika en nu zijn we klaar om ook naar Noord-Amerika te gaan’, aldus Kennedie.

Golden Tulip is momenteel franchisegever aan één hotel in de VS; het Golden Tulip Bethesda Court Hotel in de buurt van Washington. In 1983 exploiteerde Golden Tulip nog meer dan 25 hotels in de VS. Door diverse licentiewisselingen verdween Golden Tulip van de Amerikaanse markt.

Patrick Culligan van Hospitality Consulting Group ziet een comeback van Golden Tulip op de Amerikaanse markt positief tegemoet. ‘De Amerikaanse hotelmarkt is toe aan de introductie van de “next generation” hotelervaring. Golden Tulip is uniek gepositioneerd. Ik zou zeer verbaasd zijn als ik Golden Tulip hier niet spoedig met een significante porfolio zou zien’, aldus Culligan.

Reageer op dit artikel