nieuws

Hoger beroep tegen Landal afgewezen

Hotel

Nadat eerder een klacht tegen Landal Greenparks, door TV Gelderland ingediend bij de Reclame Code Commissie, ongegrond werd verklaard, is nu ook het hoger beroep in dezelfde kwestie afgewezen.

Hoger beroep tegen Landal afgewezen

In mei stelde de commissie Landal al in het gelijk, maar daar nam TV Gelderland geen genoegen mee. Het College van Beroep heeft nu voor de tweede keer Landal gelijk gegeven.

De regionale tv-zender uit Gelderland had eerder dit jaar een klacht gedeponeerd bij de Reclame Code Commissie, omdat ze vond dat Landal Greenparks zich niet aan de Code Reisaanbiedingen hield. Volgens die code moeten vakantieaanbieders volledige prijzen publiceren, zonder dat er op het moment van boeking allerlei kosten bijkomen. TV Gelderland meende dat Landal, met het later in rekening brengen van bedlinnen en toeristenbelasting, die code overtrad. Landal zegt dat dat onontkoombaar is, gezien de verschillen in comfort en aantal gasten per bungalow.

Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal, is tevreden over de uitspraak. ‘Ik had niet anders verwacht. Wij houden ons uiteraard aan deze code en dat wordt nu nogmaals bevestigd. Het staat gewoon zwart op wit op papier, maar TV Gelderland is het gewoon niet met de code eens. En dan moeten ze niet bij ons zijn. Ze kunnen zich beter concentreren op sommige low-cost carriers.’

Eerdere berichten over Landal

Reageer op dit artikel