nieuws

Hotel in Helsinki start met CO² calculator

Hotel

Het designhotel Klaus K in de Finse hoofdstad Helsinki is naar eigen zeggen het eerste hotel in Finland dat gasten laat weten hoeveel schadelijke broeikasgassen ze opwekken tijdens hun verblijf. Het hotel hoopt dat gasten bewuster overnachten als ze inzicht krijgen in het effect van hun gedrag.

Hotel in Helsinki start met CO² calculator

Elektriciteit, verwarming, watergebruik, afval van gasten. Alles draagt bij aan de CO² vervuiling. De gemiddelde uitstoot per nacht per persoon ligt tussen de 10 en 30 kilo CO². Dit komt overeen met 60 tot 180 kilometer rijafstand in een auto.

Gasten die een online reservering maken kunnen hun emissie uitrekenen via de speciale button op de website. Het systeem is ontwikkeld voor hotel Klaus K door het Finse bedrijf Ecompter.

Reageer op dit artikel