nieuws

Hotels plussen 8 procent

Hotel

Hotels hebben in het tweede kwartaal van dit jaar 8 procent meer omzet gescoord dan in dezelfde periode een jaar geleden. Ook werd er meer omzet behaald ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Toen schoot de gemiddelde hotelomzet al met 7 procent omhoog.

Hotels plussen 8 procent

De omzetstijging van 8 procent in kwartaal en 7 procent in het eerste kwartaal onderstrepen het herstel van de hotellerie. In 2010 werd er over het hele jaar gemiddeld 2,3 procent meer omzet binnen geharkt.

De hotellerie behoort samen met restaurants en cafetaria’s tot de beste jongens uit de klas. Restaurants zagen hun gemiddelde omzet in het tweede kwartaal met 7,9 procent toenemen. Cafetaria’s zelfs met 9,4 procent

Zorgenkindje blijft de cafésector. Cafés zagen hun omzet weliswaar toenemen met 2,3 procent, al nam het volume af met 0,8 procent. De lichte omzetstijging werd behaald door de prijzen met 3,1 procent te verhogen. De omzetstijging van het tweede kwartaal is ook minder dan de 5 procent plus in het eerste kwartaal van dit jaar.

Reageer op dit artikel