nieuws

‘Illegale prostituees gebruiken tophotels als bordeel

Hotel

Oost-Europese prostituees moeten twee maanden wachten op een ‘btw-nummer’ van onze overheid en gaan daarom die tijd maar alvast -illegaal- aan de slag in Amsterdamse vijfsterrenhotels. Dit beweert voormalig prostituee en woordvoerster van het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) Mariska Majoor.

‘Illegale prostituees gebruiken tophotels als bordeel

‘Ze moeten soms twee maanden wachten voordat ze aan het werk kunnen, terwijl ze hier met een beetje spaargeld komen. Dan is het inderdaad een optie om een hotelkamer te huren en daar, semi-illegaal, wat te verdienen om te kunnen leven’, zegt Majoor in De Telegraaf.

Verkapte werkruimtes

Ze deed haar uitspraak naar aanleiding van de vorige week in het Amsterdamse Swissôtel omgebrachte Roemeense prostituee.

De directie van het Swissôtel is absoluut niet blij met de suggestie dat Amsterdamse hotelkamers worden gebruikt als verkapte werkruimtes voor prostituees, zegt directeur Bart Westerhout van het Amsterdamse hotel.

Smaad

Volgens Majoor komt dit soort praktijken niet alleen in het bewuste Swissôtel voor, maar in veel hotels in het centrum.

‘Ik snap dat de prostitutiebranche op dit moment in zwaar weer zit met de sluiting van verschillende bordelen in de stad. Maar dit moet nu niet uitgevochten worden over de rug van gerenommeerde vier- en vijfsterrenhotels. Dit riekt naar smaad’, aldus een verontwaardigde Westerhout.

Pas

Volgens hem is het ook helemaal niet mogelijk om klanten te ontvangen in de hotelkamers. Bezoekers hebben al een pas nodig om de lift te laten werken. ‘Ook in het geval van vorige week was het de Fransman die de kamer had geboekt en de dame had uitgenodigd en niet andersom. Het betrof dus absoluut een escortdame.’

Het voorarrest van de 25-jarige Fransman is overigens met twee weken verlengd. Hij raakte gewond bij de brand die hoogstwaarschijnlijk door hem bewust is aangestoken op de derde etage van het hotel. De 21-jarige Roemeense was toen al door geweld om het leven gebracht.

Zie ook:

Reageer op dit artikel