nieuws

KNVB bouwt in Zeist voetbal-hotel

Hotel

De Koninklijk Nederlandse Voetbal Bond wil in Zeist een hotel gaan bouwen waar spelers en begeleiders van nationale elftallen kunnen verblijven. Het hotel moet gereed zijn, zo maakte directeur Henk Kesler bekend, voor het volgende WK. Dit vindt over vier jaar plaats.

KNVB bouwt in Zeist voetbal-hotel

Het hotel maakt onderdeel uit van het KNVB-complex dat ingrijpend vernieuwd zal worden. Het hotel zal 60 tot 80 kamers krijgen. De nieuwbouw is om een aantal redenen gewenst, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Financiële overwegingen hebben een rol gespeeld. Het afhuren van complete hotels is erg duur, zo wordt gemeld, een eigen hotel zou voordeliger zijn .

Verder komt een eigen hotel ten goede aan de uitstraling, aldus Kesler. ,,Als onze nationale ploegen op het eigen sportcentrum trainen en slapen, geeft dat meer uitstraling. We zitten nu steeds over het hele land verspreid. Dat komt raar over.”

Reageer op dit artikel