nieuws

Luken wint proces tegen krakers

Hotel

De ongeveer 35 krakers die zich ophouden in het voormalige restaurant In de Gevulde Ruif in Berg en Dal moeten het pand binnen drie dagen verlaten. Dat heeft de rechter in Arnhem vrijdagochtend bepaald, naar aanleiding van de rechtszaak die ceo Chris Luken van de Fletcher Hotels had aangespannen. Ze zijn tevens veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Luken wint proces tegen krakers

Het bewuste pand waar de krakers zitten, staat op het terrein van hotel Erica in Berg en Dal. Luken nam het hotel enige tijd geleden over. Pogingen om het gezelschap te bewegen het pand te verlaten lukten niet en leidden uiteindelijk tot een rechtszaak met voor de hotelbaas een positieve uitspraak.

Flapdrollen

‘Ik ben erg blij met de uitspraak van de rechter’, zegt Luken die geen goed woord over heeft voor de krakers die hij ‘flapdrollen’ noemt. ‘Ze verschenen met al die zogenaamde principes vorige week niets eens op de rechtszitting. Maar ík was om half negen ‘s ochtends in Arnhem, terwijl ik de nacht daarvóór vanwege mijn verjaardag pas om half vijf op bed lag. Ik heb maar één woord voor die luie donders: ophoepelen!’

Luken hoopt nu nog vóór de zomer het pand als restaurant in gebruik te nemen.

Zie ook:

Chris Luken knokt tegen krakers