nieuws

Luxe hotel bij Nijmeegse Wedren

Hotel

Tegenover de Wedren, start- en finishlocatie van de Nijmeegse wandelvierdaagse, komt een hotel voor het hogere segment. Het wordt de nieuwe bestemming voor het Opusgebouw aan het Julianaplein en gaat zich richten op de zakelijke gast en de toerist.

Luxe hotel bij Nijmeegse Wedren

Dat meldt De Gelderlander. De gemeente Nijmegen is eigendom van het Opusgebouw en wil van het pand een hotellocatie maken. Op een open inschrijving reageerden 25 belangstellenden.

Drie daarvan overleefden de selectiecriteria, waarna de gemeente de winnaar koos. Het plan van het plaatselijke ICE Development en bouwbedrijf Cordeel werd als beste beoordeeld.

Het nieuwe hotel gaat zich richten op het hogere segment, zowel in de zakelijke markt als de toerist. Over het aantal kamers en verdere voorzieningen is nog niets bekendgemaakt, evenmin wordt vermeld wanneer de geplande opening is.

In het pand tegenover de Wedren, normaal gesproken een parkeerplaats en in de zomer start- en finishplaats van de Nijmeegse wandelvierdaagse, is op dit moment een aantal welzijnsinstellingen gevestigd. Daarvoor was er een modevakschool gehuisvest.

Reageer op dit artikel