nieuws

Marriot pompt miljoenen in ‘nieuwe snufjes

Hotel

Nieuwe technologie, meer comfort. Het Marriott hotel in Amsterdam heeft alle 392 kamers compleet vernieuwd. Kosten: tien miljoen euro. De aanpak is onderdeel van een wereldwijd renovatieprogramma.

Marriot pompt miljoenen in ‘nieuwe snufjes

De hele operatie nam vier maanden in beslag. ‘We zijn al die tijd gewoon open gebleven’, zegt Shirley Kuypers, verantwoordelijk voor de communicatie bij Marriott Amsterdam. ‘Etage voor etage is aangepakt.’. Het hotel heeft elf verdiepingen.

Grondig
Er is gekozen voor een grondige aanpak, alles is gestript. We hebben de kamers vanaf de basis opnieuw ingericht.’ Renoveren was hard nodig. De laatste opknapbeurt dateert van 1999. Het ging toen om een soft renovation.

Shower curtain
Gasten worden volgens Kuypers meer dan ooit in de watten gelegd. Marriott zet zwaar in op meer comfort, maar vooral op nieuwe kamertechnologie. ‘Bij ons vind je de nieuwste snufjes’, zegt ze. Een kluisje met oplader voor de labtop bijvoorbeeld, en een speciale shower curtain. Niet zo een die vervelend aan je lichaam blijft plakken als je onder de douche staat, maar een mooi gordijn met een slimme buisconstructie. De kamers zijn verder voorzien van breedbeeldtv’s.

Virtueel rondneuzen
De aanpak van de kamers Marriott Amsterdam staat niet op zich. Wereldwijd worden kamers voorzien van nieuwe technologie. keten lanceerde een speciale website, www.marriottexperience.com. Bezoekers kunnen virtueel rondneuzen in de Marriott-kamer nieuwe stijl. Marriott biedt zo vooral zakenreizigers wereldwijd een prachtig middel om de kamer te ‘ervaren’. Inzoomen op het patroon van de beddensprei. Een druk op de button en er komt water uit de douchekop.

Reageer op dit artikel