nieuws

Minder boekingen bij reisbureaus

Hotel

De reisbranche merkt dat de consument voorzichtiger zijn geld uitgeeft. Reisbureaus hebben tot nu toe voor winterse zon- en sneeuwbestemmingen 11 procent minder boekingen verwerkt dan vorig jaar. Mogelijk kiezen Nederlanders voor een vakantie dichter bij huis.

Minder boekingen bij reisbureaus

Dat meldde maandag de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

De reisbranche verwacht dat de consument zijn tweede of derde vakantie de komende wintermaanden voorlopig uitstelt of dichter bij huis zoekt.

Vliegvakanties in Europa en daarbuiten noteren een min van ruim 15 procent. Alleen voor vakanties naar de Verenigde Staten is 8 procent meer belangstelling, voornamelijk als gevolg van de lage dollarkoers. In het Verre Oosten is het vooral Indonesië dat voorlopig een plus noteert van 8 procent bij de ANVR-reisbureaus.

Reageer op dit artikel