nieuws

Nederlander Asia Pacific Hotelier of the Year

Hotel

Koos Klein, president van Hilton voor de regio Azië-Pacific, is tijdens de 11e Asia Pacific Hotel Investment Conference door organisator Jones Lang LaSalle Hotels uitgeroepen tot Hotelier van het jaar 2007 in die regio.

Nederlander Asia Pacific Hotelier of the Year

Klein is de negende winnaar van de Award, die elk jaar tijdens de prestigieuze conferentie wordt uitgereikt aan een hotelier die veel bijdraagt aan de hotelbranche in Azië-Pacific. Klein werd door Jones Lang LaSalle topman Peter Barge, die de Award overhandigde, geroemd om zijn passie voor de hotellerie en zijn toewijding om nieuwe talenten op te leiden en de bedrijfstak te verbeteren.

Klein werkt al 16 jaar van zijn 27-jarige carrière in de regio Azië-Pacific, en is daarvan ruim tien jaar president van Hilton. Onder zijn leiding groeide het merk in zijn regio van 25 naar 60 hotels, en de komende negen jaar moeten er 300 bij.

Hiltoneigenaar Blackstone zal blij zijn met Klein, in de afgelopen tien jaar is de omzet in zijn regio verdubbeld en de winst zelfs verviervoudigd.

Klein wijt de groei aan de enorme groei aan toerisme en reizen naar de regio. ‘Nooit eerder was er een opwindender en interessanter tijd in de hotellerie als nu. Het is werkelijk de eeuw voor deze regio om op te bloeien’, zegt hij op Hospitalitynet.org.

Klein voltooide de hotelschool in Maastricht, en begon zijn carrière bij Holiday Inn in Nederland. Al snel stapte hij over naar Accor, en was onder meer gm van het eerste hotel in Australië van de Franse keten. In zes jaar bouwde hij het portfolio van Accor in Australië, Nieuw Zeeland en Japan uit van één naar 55.

In 1996 kwam hij terug naar Europa om Novotel Centraal Europa te leiden, maar maakte na twee jaar de overstap naar Hilton, waar hij Prestident voor Azië-Pacific werd.

Meer berichten over Hilton: