Nederlander loodst tophotel door Thaise onrust

Nederlander loodst tophotel door Thaise onrust

De situatie rondom het door de Nederlander Wouter Hazenbroek geleide hotel Amari Boulevard in Bangkok verandert snel door de bloedige onlusten de laatste dagen in de Thaise hoofdstad. Hazenbroek moet het 309 kamers tellende hotel door de onrustige periode loodsen.

Vanuit Bangkok laat Hazenbroek weten dat situatie rondom zijn hotel snel verandert. ‘Nu zijn de “red shirts”, zoals ze hier worden genoemd, aan het feesten. Het is Songkran en overal wordt gespeeld met water. Rondom mijn hotel is het nat. Veel water wordt er gesproeid’.

De demonstraties in Bangkok zorgen voor flink een lagere bezetting in Amari Boulevard. Hazenbroek: ‘We draaien lager dan verleden jaar maar gelukkig nog als de beste in de competitive set’.

Thaise keuken

De onrust op straat betekent niet dat gasten langer in het hotel blijven en daar meer spenderen. ‘Het bestedingspatroon is min of meer gelijk. Omzettechnisch blijft het behoorlijk slechter dan verleden jaar en helaas wordt dat niet gecompenseerd door een aantal extra couverts’, aldus Hazenbroek.

De oplossing om de hotellerie snel weer aantrekkelijk te maken zit ‘m volgens Hazenbroek vooral in marketing. ‘Er zal een sterke marketingcampagne moeten komen met focus op alles waar Thailand goed in is: vriendelijke mensen, prachtige stranden, lekker weer, mooie tempels, actieve bezienswaardigheden en natuurlijk de heerlijke Thaise keuken’.

Op langere termijn moet Thailand zich meer concentreren op gerichte ontwikkeling van het toerisme. Hazenbroek: ‘Het is nu een mengelmoes en het zou volgens mij duidelijker kunnen in de boodschap’.