nieuws

Nederlanders kiezen vaakst voor New York

Hotel

New York was vorig jaar de meest bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Parijs en Londen staan op respectievelijk plek twee en drie.

Nederlanders kiezen vaakst voor New York

De top 10 van in 2011 door Nederlanders bezochte meest populaire bestemmingen, bestaat volledig uit Europese en Amerikaanse steden. New York voert de ranglijst aan, net als in 2010.

De Frans hoofdstad Parijs en de Britse hoofdstad Londen wisselden van plek. Parijs was in 2010 de nummer drie en in 2011 de nummer twee, voor Londen geldt dus het omgekeerde.

De andere Europese steden in de top 10 zijn Berlijn, dat Las Vegas van de vierde plek verdrong, Rome (dat op plaats zes staat) en Barcelona (zevende plek). San Francisco, Los Angeles en Miami completeren de lijst.

Milaan stond in 2010 nog op plaats acht, maar zakte naar de vijftiende plek. Nieuw bij de beste twintig zijn Antwerpen, Dubai en Chicago.

Amsterdam populairst in eigen land

Nederlands populairste bestemming onder buitenlanders is Amsterdam. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam (2) en Den Haag. Utrecht klomt van de zevende naar de vierde plek.

Ook Nederlanders boeken het vaakst een hotel in de hoofdstad. In deze top 3 staan verder Rotterdam (2) en Maastricht. Nieuwkomer bij de beste tien is Valkenburg op plaats negen.

Reageer op dit artikel