nieuws

Nieuw Amsterdams tophotel in 2011 open

Hotel

Het nieuwe Stradivariushotel in Amsterdam moet begin 2011 open zijn. Het toekomstige tophotel komt in het verbouwde conservatorium aan de Van Baerlestraat en wordt gebouwd in opdracht van de Israëlische vastgoedinvesteerder Alrov.

Nieuw Amsterdams tophotel in 2011 open

Alleen al de verbouwing van het monumentale pand komt op ruim dertig miljoen euro uit. Daar komen nog kosten voor de aankoop en het interieur bij. Hoeveel het nieuwe hotel exact kost, wil projectontwikkelaar IQNN niet zeggen.

Wel stelt de projectontwikkelaar dat de crisis geen invloed heeft op de verbouwing. ‘De werkzaamheden zijn drie jaar geleden ingezet en duren nog twee jaar. We hebben geen tijd om ons bezig te houden met de crisis’, aldus Martijn Snel van IQNN.

Glazen kubus

Het Stradivariushotel, zoals de werktitel van het logiesbedrijf is, wordt gefinancierd met geld uit Israël. Alrov heeft een kleine, maar zeer luxueuze hoteltak.

Het hotel in Amsterdam krijgt 125 kamers in het monumentale deel van het pand. Verder krijgt het hotel een overdekte winkelpassage met vier topzaken. Op de binnenplaats van het gebouw wordt een twintig meter hoge glazen kubus gebouwd voor receptie, liften, lobby en brasserie. Het Parool schrijft dat het nieuwe hotel het befaamde Amstel Hotel naar de kroon moet steken.

Reageer op dit artikel