nieuws

Noordwijk heeft tweehonderd hotelkamers nodig

Hotel

Badplaats Noordwijk heeft ruimte voor tweehonderd extra hotelkamers in de gemeente. De gemeente wil het aantal overnachtingen in hotels opschroeven tot 570.000 per jaar, maar daarvoor zijn nieuwe hotels nodig.

Noordwijk heeft tweehonderd hotelkamers nodig

Woensdag 3 februari presenteert wethouder Leendert de Lange (VVD) het hotelplan, meldt het Witte Weekblad, de krant van Noordwijk en omgeving.

De Lange: ‘Het hotelplan is opgesteld om een goed hotelbeleid te realiseren, zodat alle inwoners er baat bij hebben. Meer toeristen gaan ook meer winkelen en onder de nieuwe hotels komen ook extra parkeergaragekelders’.

‘We hebben tweehonderd nieuwe hotelkamers nodig op drie- of viersterrenniveau. De locaties die hiervoor geschikt zijn, zijn het Palaceplein, het Vuurtorenplein en het Wantveld. Steeds minder mensen maken gebruik van een- en tweesterrenhotels, omdat iedereen in ieder geval net zo luxe wil logeren als ze in hun eigen huis wonen’.

‘De hotelmarkt is al tien jaar aan het veranderen; voorheen kwamen mensen hier voor een langere vakantieperiode, nu bezoeken de mensen Noordwijk voor de zakelijke en congresmarkt en blijven ze een paar dagen of een midweek. Ook gaan veel kamers naar tijdelijke arbeidskrachten of worden hotelpanden omgezet in appartementen’.

‘Het is niet zo dat de hele kust van Noordwijk wordt volgebouwd met hotels. We praten over het toevoegen van een of twee hotels. Meer niet’. Volgens De Lange is er een partij die dolgraag een appartementenhotel wil bouwen. Ook andere partijen zouden zich wellicht verplaatsen. ‘De tijd is voorbij dat we praten over gaten en lelijke plekken in Noordwijk. Er moet nu actie komen en het hotelplan is de eerste stap hiertoe’.

Reageer op dit artikel