nieuws

Olympische Spelen verviervoudigen kamerprijzen in Londen

Hotel

Hotels in Londen gaan de kamerprijzen tijdens de Olympische Spelen flink verhogen. Uit onderzoek onder zestig viersterrenhotels in de Engelse hoofdstad blijkt dat de prijzen door het sportevenement verviervoudigen.

Olympische Spelen verviervoudigen kamerprijzen in Londen

Dat meldt het Belgische De Standaard, dat refereert aan een door staatssecretaris Tessa Jowell gedaan onderzoek waarover The Sunday Times bericht. Daarin zijn zestig viersterrenhotels onderzocht.

Het resultaat: in augustus stijgen de overnachtingstarieven gemiddeld met 315 procent in vergelijking met de prijzen op 23 december. De laatste maand van het jaar is doorgaans duurder dan de zomermaand.

De Standaard neemt Hotel Indigo in Paddington als voorbeeld. Op 23 december werd daar voor een tweepersoonskamer 124 pond afgerekend. Begin augustus kost diezelfde kamer 584 pond.

De staatssecretaris stelt dat deze prijzen het beeld van Londen als toegankelijke en betaalbare stad – een belangrijke factor in de bid die in 2005 was ingediend – ondermijnen.

Ze vindt het bovendien niet eerlijk dat de hotels het sportevenement ‘misbruiken’. In een interview roept ze op de spelen niet tot een elitegebeuren te laten evolueren en heeft ze het over ‘boerenbedrog’.

Touroperators vinden het eveneens verwerpelijk dat de organisatie 50.000 kamers heeft gereserveerd voor officials en sponsors, tegen lage prijzen. Ook daardoor worden de toeristen geconfronteerd met (overblijvende) dure hotelkamers.

Reageer op dit artikel