nieuws

Ook Bastion aast op Golden Tulip

Hotel

Ook Bastion Hotelgroep heeft interesse in Golden Tulip. Het is daarmee de vierde partij met plannen om het noodleidende Golden Tulip over te nemen. Eerder al lieten Apollo Hotels & Resorts, oud-directielid Kees van Maaswaal en een groep van franchisers weten interesse te hebben in Golden Tulip.

Ook Bastion aast op Golden Tulip

De interesse van Bastion Hotelgroep wordt gemeld door Het Financieele Dagblad. ‘Als we projecten van Golden Tulip in handen krijgen, zullen we daarmee snel verder gaan en elders op de rem trappen’, zegt directeur Maik Willem van Bastion in de zakenkrant. Bastion zou het vrijwel opgeleverde Royal Tulip aan de Zuidas in Amsterdam willen overnemen, schrijft Het Parool.

Naast Bastion laat ook Fletcher doorschemeren wel iets te zien in Golden Tulip. Topman Chris Luken van Fletcher laat weten ‘altijd te kijken naar interessante hotels’, zonder specifiek in te gaan op Golden Tulip hotels.

De door de rechtbank aangestelde bewindvoerders Dulack en Cools laten MissetHoreca.nl weten geen mededelingen te kunnen doen over de identiteit van de partijen die zich hebben gemeld. ‘Wel kan ik melden dat wij in kranten namen lezen die zich niet bij ons hebben gemeld’, laten de bewindvoerders weten.

Verder laten de bewindvoerders weten dat alleen de topholding (Golden Tulip Hospitality BV) in voorlopige surseance verkeert. Functioneel staat het hoofdkantoor in Zwitersland, maar juridisch is de toplholding een Nederlandse bv. De hotels verkeren niet in surseance en draaien gewoon door, aldus Dulack en Cools.

Op verdere persvragen over de hoogte van de schuldenlast van Golden Tulip en wat de oorzaak is van de schuldenlast willen de bewindvoerders bij gebrek aan gelegenheid niet reageren.

Reageer op dit artikel