nieuws

Pehac praat nog niet in Nederland

Hotel

Het nieuwe beursfonds Pehac, waar 115 miljoen euro in kas zit voor overnames van hotels, is nog niet in gesprek met een Nederlandse overnamekandidaten. Wel zijn er afspraken gepland in het buitenland. Pehac is geïnteresseerd in hotels in Duitsland, Oost-Europa, Frankrijk en Italië.

Pehac praat nog niet in Nederland

Dat laat Willem-Jan van den Dijssel van Pehac weten. Het fonds trad vorige week toe tot de Amsterdamse beurs en haalde bij de beursgang 115 miljoen euro op. Het nu nog lege fonds wil binnen 18 maanden door acquisities diverse hotels bezitten.

‘De eerste acquisitie moet er een zijn van naam. Dat is belangrijk voor onze aandeelhouders. We denken aan een groep bestaande uit tien tot dertig hotels. We zijn vrij geïnteresseerd in Duitsland. Daarnaast gaat onze interesse uit naar bepaalde markten in Oost-Europa, Frankrijk en Italië. Groot-Brittannië en Scandinavië zijn vooralsnog niet interessant voor ons’, aldus Van den Dijssel, die zoekt naar partijen met groeiambities.

Van den Dijssel zegt dat zijn agenda inmiddels vol staat met afspraken met overnamekandidaten. Het gaat louter om afspraken buiten Nederland. Ook zegt hij inmiddels benaderd te zijn door enkele hotelbedrijven.

Eerdere berichten over Pehac

Reageer op dit artikel