nieuws

Polenhotel draait op volle toeren

Hotel

Het nieuwe in juli geopende hotel voor Poolse arbeiders draait goed. Het Polenhotel biedt onderdak aan 350 werknemers. Initiator van het hotel is Erik Zantingh, directeur van uitzendbureau Groenflex.

Polenhotel draait op volle toeren

Zantingh zocht in ons land onderdak voor Poolse arbeiders die hij via zijn uitzendbureau inzet voor werk in de tuin- en kassenbouw. Hij richtte een leegstaand kantoorpand op bedrijventerrein Zwethove in Wateringen in als hotel, het Groenflex-hotel.

In het Groenflex-hotel kunnen een kleine 350 werknemers verblijven. ‘Het is net Van der Valk. Negentig procent van de gasten is Pools. Maar we hebben momenteel ook Portugezen te gast’, aldus Zantingh in het AD.

Zantingh: ‘We hebben twee- en driepersoonskamers met alle faciliteiten erop en eraan. De kamers zijn voorzien van een keuken, badkamer met douche en toilet en een tv- en internetaansluiting. Er kan zelfs naar de Poolse televisie worden gekeken’.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de tweede woonlaag in het hotel. Wanneer dit gereed is, beschikt het hotel over 115 kamers. Naast Groenflex zijn ook andere uitzendbureaus enthousiast om er werknemers te vestigen.

Zie ook