nieuws

Politiek op de bres voor Pier in Scheveningen

Hotel

PVV, GroenLinks en Politieke Partij Scheveningen willen dat de gemeente Den Haag zich inzet om de Pier van Scheveningen te redden. Als het aan de PVV ligt, krijgt het Scheveningse icoon weer een café chantant, zoals dat in de eerste helft van de 20e eeuw het geval was.

Politiek op de bres voor Pier in Scheveningen

Partijen in de Haagse gemeenteraad verwachten een actieve rol van de gemeente Den Haag bij het redden van de Pier van Scheveningen, schrijft het Parool op de website. PVV en GroenLinks hebben daarover vragen gesteld aan het college van B&W en krijgen steun van de Politieke Partij Scheveningen.

Grootste oppositiepartij PVV ambieert weer een café chantant op de Pier, zoals dat in het begin van de 20e eeuw het geval was, en wil van het Haagse college weten welke initiatieven zijn genomen om Van der Valk ter zijde te staan bij het vinden van investeerders om de Pier nieuw leven in te blazen.

Van der Valk maakte gisteren bekend de Pier te koop aan te bieden, omdat het karakteristieke bouwwerk meer kost dan het oplevert. Het concern had het Scheveningse icoon onder meer aangekocht om er een hotel te bouwen, maar daarvoor bleken de pijlers te zwak.

Reageer op dit artikel