nieuws

Protest tegen ‘ligbox-hotel

Hotel

Het plan van zakenman Piet Warmerdam om een hotel te gaan bouwen in Breezand stuit op bezwaren. Warmerdam wil in dit hotel seizoensarbeiders gaan huisvesten. Maar de buurt heeft zich tegen het voornemen gekeerd.

Protest tegen ‘ligbox-hotel

Buurtbewoners hebben 150 handtekeningen verzameld tegen het bouwplan. Een van hen is René van den Berg. Hij zegt: ,,Het is onhoudbaar voor de directe omgeving. Stel je voor: ,,Honderd buurmannen die ’s ochtends vroeg naar hun werk gaan en zich in het weekend vervelen.”

Het hotel dat Warmerdam wil bouwen zou moeten bestaan uit 78 kamers van vier bij 2,5 meter inclusief badkamer. In de buurt worden deze kamers ligboxen genoemd, zo klein zijn ze, aldus de tegenstanders, die vrezen dat een chaos wordt.

Buurtbewoner Van den Berg: ,,Vertier is er hier niet, dus iedereen gaat straks buiten gaat rondhangen.’’ Daarnaast is hij bang voor inkijk. ,,Vanaf de galerij kunnen de mensen zo bij ons in de tuin kijken.”

Reageer op dit artikel