nieuws

Samenwerking iconen Holland-Amerika Lijn

Hotel

Hotel New York en cruiseschip De Rotterdam gaan intensiever samenwerken. Beide horecabedrijven willen hun Holland-Amerika Lijn-verleden meer benadrukken nu ze door de opening van de Rijnhavenbrug een directere verbinding hebben met elkaar.

Samenwerking iconen Holland-Amerika Lijn

De samenwerking tussen de Rotterdamse horecabedrijven is deze week formeel bekrachtigd. Beide partijen overhandigden elkaar woensdagmiddag een cadeau, waarna cabaretier Dolf Jansen de officiële opening van de Rijnhavenbrug verrichte.

Hotel New York is gevestigd aan de Rotterdamse Wilhelminapier in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika-lijn. Het SS Rotterdam is een van de bekendste naoorlogse passagiersschepen in dienst van de Holland-Amerika Lijn. Sinds augustus 2008 ligt het in de Maashaven in Katendrecht.

Ook (andere) restaurants op Katendrecht hopen te kunnen profiteren van de aanleg van de 150 meter lange fiets- en voetgangersbrug, die de wijkbewoners ook nog eens een snelle(re) verbinding met het centrum geeft.

De opening wordt aanstaand weekeinde extra gevierd op Katendrecht bij Theater Walhalla.