nieuws

Starwood opent meer middenklasse hotels

Hotel

Starwood wil dit jaar 70 tot 80 nieuwe hotels openen. Dit zijn net zo veel als in 2010 maar dit jaar ligt bij de uitbreiding de nadruk meer op het middensegment. De piek van de nieuwe hotels is gereserveerd voor China en Noord Amerika.

Starwood opent meer middenklasse hotels

Hoewel Starwood vooral bekend staat om haar topmerken zoals ‘W’ en St. Regis, zullen de meeste openingen dit jaar op rekening komen van de middenklasse merken Four Points, Aloft en Element.

Dit zegt Simon Turner, topman bij Starwood tegen het Amerikaanse persbureau Reuters. ‘Deze strategie laat zien dat de midden klasse voor ons ook enorm belangrijk is,’ zegt de Starwood topman. ‘Niet iedereen heeft het budget om in een St. Regis te verblijven.’

Groeimarkt China

De helft van de nieuwe openingen gaat plaatsvinden in China. Hier komen er 19 Sheraton-hotels, 10 Westins en 2 St. Regis-hotels bij. Vijftien procent van de openingen in China is een middensegment hotel. Binnen vijf jaar groeien de merken Aloft en Four Points er harder dan Sheraton zegt Starwood.

In India opent Starwood zeven nieuwe hotels. Drie daarvan zijn Aloft-hotels en vier Four Points.

Reageer op dit artikel