nieuws

Stenden Hogeschool opent hotel in Zuid-Afrika

Hotel

De Stenden Hogeschool opent 18 november een opleidingshotel in Port Alfred in Zuid-Afrika. Meesterkok Albert Kooy introduceert in het bijbehorende restaurant de Nieuwe Zuid-Afrikaanse keuken.

Stenden Hogeschool opent hotel in Zuid-Afrika

Stenden South Africa, de campus van Stenden Hogeschool aldaar, heeft het management van het twee jaar oude MyPond Hotel overgenomen. Het hotel annex leerbedrijf voor hospitality management-studenten telt 26 kamers en is gebaseerd op duurzaamheid, net als het Stenden-hotel in Leeuwarden.

‘We werken met lokale producten en willen zo bijdragen aan het welzijn van de lokale bevolking’, laat woordvoerder Caroline de Vries vanuit Zuid-Afrika aan Misset Horeca weten. Zo wordt bier van een lokale brouwerij geschonken, groente wordt ter plekke verbouwd en brood komt van bakkers uit de townships.

Nieuwe Zuid-Afrikaanse keuken

SVH Meesterkok Albert Kooy, verbonden aan restaurant NL van Stenden Hogeschool Leeuwarden, is nauw betrokken bij het opzetten van het restaurant in het hotel. Hij verblijft momenteel in Zuid-Afrika en heeft een menu samengesteld voor het openingsdiner. Daarin ligt de nadruk op oorspronkelijke producten.’

Kooy heeft de intentie om een Nieuwe Zuid-Afrikaanse keuken te introduceren die op dezelfde principes gestoeld is als zijn Nieuwe Nederlandse keuken. Dit betekent: Nederlandse, pure producten op een eigentijdse en duurzame wijze gepresenteerd.

Internationaal

‘Ons concept is verder gebaseerd op Real World Learning’, aldus de Stenden-woordvoerder. Dit betekent leren vanuit de praktijk en met een internationale oriëntatie. De school in Zuid-Afrika telt 170 studenten. De meeste komen uit Afrika, maar er zijn ook Nederlanders die een minor in bijvoorbeeld wijnmanagement volgen.

De naam van het nieuwe restaurant wordt tijdens de openingsceremonie bekendgemaakt. ‘We hebben er een wedstrijd voor uitgeschreven’, laat de Stenden-woordvoerder weten. Op 18 november om 17.00 uur Zuid-Afrikaanse tijd, is de officiële opening.

Reageer op dit artikel