nieuws

Terreurdreiging: Hotels blijven optimistisch

Hotel

Hotels in Londen zijn positief, ondanks de dreiging van terroristische aanvallen. Gecancelde vluchten op 10 augustus zorgden voor behoorlijk wat annuleringen. Hotels bij vliegvelden daarentegen profiteerden massaal van de aan de grond gebleven toestellen.

Terreurdreiging: Hotels blijven optimistisch

Volgens een woordvoerder van VisitBritian is er sprake van kleine verliezen. Er wordt meer gesproken over vertragingen dan over annuleringen, zo stelt de woordvoerder. Op 10 augustus verijdelden Britse agenten aanslagen met vliegtuigen door diverse verdachten op te pakken op luchthavens in Groot-Brittannië.

De dip in hotels op die bewuste 10 augustus wordt geschat op 20 tot 30 procent. Voor hotels betekent dit weliswaar minder omzet, maar in vergelijking met vorig jaar is er zelfs een verbetering qua bezettingsgraad. Toen werd Londen op in juli opgeschrikt door meerdere bomaanslagen.

Reageer op dit artikel