nieuws

‘Terreurhotel’ Taj Mahal in Mumbai weer open

Hotel

Het hotel Taj Mahal Palace in Mumbai heropent dit weekeinde zijn deuren, ruim anderhalf jaar na de terreuraanslagen in de Indiase stad.

‘Terreurhotel’ Taj Mahal in Mumbai weer open

‘Deze roemrijke oude dame zal heropenen in de glorie die zij meer dan een eeuw heeft gekend’, zei zakenman Ratan Tata, eigenaar van het etablissement, donderdag bij het einde van de herstelwerkzaamheden aan het gebouw uit 1903.

Het Taj Mahal Palace was gesloten sinds een groep terroristen eind november 2008 dood en verderf zaaide in het centrum van Mumbai. Ze bestormden onder meer hotels, een joods centrum en een treinstation. Ongeveer 175 mensen kwamen om het leven, onder wie negen daders. Een tiende aanslagpleger werd opgepakt. Het Taj Mahal Palace ging deels in vlammen op.

Een ander belaagd hotel in Mumbai, het Trident-Oberoi, heropende in april.