nieuws

Toestemming voor nieuw hotel in Amsterdam

Hotel

De Raad van State heeft vorige week toestemming gegeven voor de verbouwing van een voormalige houthandel tot hotel. Locatie van het nieuwe hotel: Overtoom 13 in Amsterdam.

Toestemming voor nieuw hotel in Amsterdam

Ondanks weerstand van omwonenden en pleitbezorgers voor behoud van industrieel erfgoed, keurde de Rad van State de vereiste bouw- en monumentenvergunning voor het hotel goed. Het niet hotel komt op de plaats van Houthandel Vijsel en krijgt 82 kamers en waarschijnlijk drie sterren.

De bezwaarmakers voerden aan dat van het unieke gebouw weinig monumentale waarde overblijft omdat voor het hotel een nieuwe hoofddraagconstructie nodig is. Maar volgens de Raad van State heeft de Commissie voor Welstand en Monumenten van Amsterdam het bouwplan juist beoordeeld en is terecht een vergunning verleend.