nieuws

Twijfel over nieuw Hilton voor Maastricht

Hotel

De komst van een vijfsterren Hilton Hotel in Maastricht staat op losse schroeven. De gemeente heeft de onderhandelingen over de aankoop van het pand waarin het hotel moet komen gestaakt.

Twijfel over nieuw Hilton voor Maastricht

Ontwikkelaar Ovile heeft nu niet langer het exclusieve recht van verkoop van het pand waarin het hotel zou worden gevestigd.

Volgens Maastricht duurt het te lang voordat er concrete vervolgstappen worden ondernomen. Afgesproken was dat er medio 2011 een definitieve aankoopovereenkomst en een bestemmingsplan zouden liggen. Dat is echter niet gebeurd.

Een perswoordvoerder van Hilton in Londen wil niet concreet ingaan op vragen over de situatie in Maastricht. Hilton laat Misset Horeca weten dat de hotelgroep zoekt naar nieuwe locaties overal in Europa. ‘The Netherlands is a country which continues to attract our interest and we are in discussions regarding sites in Maastricht, though nothing has been confirmed at this early stage.’

Met de verkoop van het voormalige asielzoekerscentrum van Maastricht was vijf miljoen euro gemoeid. De eerste plannen van Ovile om aan de François de Veijestraat een vijfsterrenhotel neer te zetten, dateren uit 2007.

In 2009 tekende de ontwikkelaar, samen met de Hospitality Support Group, een intentieovereenkomst met de gemeente. Plan was om in 2013 langs de Maas een vijfsterrenhotel te openen, met Hilton als exploitant.Hilton toonde eind vorig jaar opeens al interesse in bestaande Maastrichtse hotels.
De gemeente gaat nu in gesprek met andere geïnteresseerden voor het gebouw.

Een woordvoerder van Ovile zegt tegen Dagblad de Limburger verrast te zijn door de brief van de gemeente Maastricht. Volgens Ovile heeft er recent nog een gesprek plaats gevonden met de intentie om de ontwikkeling voort te zetten.