nieuws

Vrijspraak geëist na kraken hotelcomputer

Hotel

De rechtbank van Leeuwarden buigt zich over een gekraakte computer van strandhotel Seeduyn op Vlieland. Een voormalige receptionist, die nu voor een ander hotel werkt, wordt verdacht van het binnendringen van het computersysteem.

Vrijspraak geëist na kraken hotelcomputer

De officier van justitie stelde dat het ‘bijna niet anders kan’ dat de 36-jarige gedaagde in het najaar van 2004 de computer van strandhotel Seeduyn is binnengedrongen. Toch eiste hij vrijspraak omdat er volgens hij twijfel is ontstaan door het verzuimen van tal van zaken tijdens het politieonderzoek.

De 36-jarige gedaagde was destijds receptioniste bij het grootste hotel van het Waddeneiland. Inmiddels werkt ze voor een concurrerend logiesbedrijf op het eiland. De vraag blijft bestaan of ze op de emailadressen van het beheerdersechtpaar heeft ingelogd in het computersysteem van het hotel. De rechtbank doet 23 oktober uitspraak in de zaak.

Reageer op dit artikel