nieuws

Water nadert IJsselhotel Deventer

Hotel

Het Sandton IJsselhotel in Deventer beleeft spannende dagen. De hoge waterstand in de IJssel zorgt er voor dat het management moet improviseren om gasten een aangenaam verblijf te bezorgen.

Water nadert IJsselhotel Deventer

General manager Jörgen Rijnaard heeft de hele dag contact met de gemeente Deventer om de situatie door te spreken, zo laat Rogier Braakman van Sandton Hotels weten.

‘Gisteren stond de IJssel op 5,80 meter boven NAP. We kunnen 7,20 meter hebben. Maar mogelijk stijgt het water vandaag en morgen nog’, aldus Braakman.

Ondanks het dreigende water is er geen reden voor paniek bij het in de uiterwaarden gelegen hotel. ‘Enkele jaren geleden zijn maatregelen genomen om niet onder te lopen. Dit naar aanleiding van wateroverlast in 1994, toen het water wel in het hotel stond’, aldus Braakman.

De hoge waterstand van de IJssel betekent dat de weg naar het pontje over de IJssel ondergelopen is. Braakman: ‘We willen snel een ponton aanleggen zodat hotelgasten toch met het pontje naar Deventer kunnen. Er wordt een beroep gedaan op ons vermogen om te improviseren.’

Reageer op dit artikel