nieuws

Winnaars Venuez Awards 2011

Hotel

Grand Hotel Huis ter Duin was 2 april decor van de uitreiking van de Venuez Awards 2011. Voor het eerst werd er ook een award uitgereikt voor de beste koffiebar. Deze ging naar Hopper in Rotterdam. Horecaondernemer Casper Reinders is uitgeroepen tot de meest toonaangevende horecaprofessional van 2011.

Winnaars Venuez Awards 2011

Hopper in Rotterdam wist drie genomineerden te verslaan: Crusio in Bergen op Zoom, De Koffiefabriek in Gouda en The Village in Utrecht.

Cocktail

Freddy’s Bar in Hotel de l’Europe in Amsterdam werd bekroond met de titel beste cocktailbar. Freddy’s versloeg Blender in Rotterdam, de Lobby Bar in het Okura hotel in Amsterdam en de Sky Lounge in het nieuwe Double Tree by Hilton hotel in Amsterdam.

De Award voor Style bar of the year ging mee met Barrestaurant in Ouderkerk aan de Amstel. Overige genomineerden in deze categorie waren: Bar Baarsch in Amsterdam, Koozie in Oss en Level in Rotterdam.

De Jopenkerk in Haarlem ging naar huis met de prijs voor het Hospitality concept van het jaar. Jopenkerk liet de Bierfabriek en Roest in Amsterdam en Vief+Vuig van Chiel Jongejan in Rotterdam achter zich.

Lion Noir van Casper Reinders won de Interior Design of the year Award. Ook deze hotspot liet drie andere kanshebbers achter zich: twee daarvan bevinden zich in Amsterdam: Hotel De l’Europe en het Delamar Theater. Hotel Dom in Utrecht was de vierde kanshebber.

Hotel Concept of the Year is gewonnen door Hotel Merlinde in Breda. Deze Bredase locatie liet drie Amsterdamse hotels achter zich: Canal House, Conscious Hotel en Hotel Notting Hill.

Design

Het Arresthuis van Van der Valk in Roermond won 2 april in Noordwijk de Hotel Chain design of the year award. Van der Valk versloeg Hotel Sneek dat ook van de familie is. Plus Amsterdam Manor Hotel en Hotel Okura.

Techniek

De Lido Club in het Holland Casino in Amsterdam maakte volgens Venuez het best gebruikt van de techniek. Vief+Vuig in Rotterdam, Ichi-E in Amsterdam en het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven grepen naast de prijs.

Mazzo in Amsterdam kwam als beste uit de bus als het gaat om restaurant design. Dorset in Borne, ’t Brodshoes in Rijssen en Vicini in Rotterdam behoorden in deze categorie ook tot de kanshebbers.

Beste bartender

Tot Bartender van het jaar is Boudewijn Mesritz gekroond van XO Hospitaltiy & Vesper Bar in Amsterdam. Mesritz blonk volgens de jury uit in alle facetten van bartending. ‘Professioneel, verzorgd, behendig en met kennis van ingrediënten wist deze bartender zich door de ronden heen te slaan.’ Mesritz mag naar de internationale finale van Bols Around the World in mei.