nieuws

Top 100 Innovatie Award voor Landgoed De Holtweijde

Hotel

Landgoed De Holtweijde wint de Misset Horeca Innovatie Award. Het landgoed dat eigendom is van Hoscom van Lucas Petit, krijgt de prijs voor de Zwitserse biomassa verwarmingsinstallatie die werkt op houtsnippers. Hotel, zwembad en tapwater worden ermee verwarmd.

Top 100 Innovatie Award voor Landgoed De Holtweijde

Landgoed-eigenaar Lucas Petit kreeg de award uitgereikt tijdens het Top 100 Grootste Bedrijven en Merken-event dat woensdag 30 mei plaatsvond bij Huis ter Duin in Noordwijk. De Holtweijde, gelegen in het Twentse Lattrop en onder leiding van Marcel Vlek, stookt sinds april 2011 de cv van het hoofdgebouw, de verwarming van het zwembad (20×8 meter) en de warmwatervoorziening geheel op houtsnippers. Voor het hotel betekent dit een besparing van 75 procent op de inkoop van fossiele brandstoffen. Het hotel wil de houtsnippers op termijn uitsluitend betrekken uit de eigen gemeente Dinkelland om zo CO2 neutraal te worden. De totale investering voor de biomassa verwarmingsinstallatie bedroeg 400.000 euro. De Provincie Overijssel heeft een deel gesubsidieerd.

De Holtweijde is sinds december 2010 in bezit van het Green Key Gold certificaat.

De allereerste innovatieprijs van Misset Horeca ging vorig jaar naar De Efteling. Het attractiepark kreeg de prijs voor de realisatie van Raveleijn, een magische stad met show, kantoren en horeca. Kosten: het lieve sommetje van 30 miljoen euro.


Klik hier voor de hele ranglijst Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2012 van Misset Horeca.

Geen abonnement en een los nummer (10 euro) bestellen? Bel of mail Louise van Huet, louise.van.huet@reedbusiness.nl, of bel 0314 349062.

Reageer op dit artikel