nieuws

Fletcher ook om tafel met meteorologen

Hotel

Ook Fletcher Hotels mengt zich in de discussie rondom de weersvoorspellingen. De hotelgroep vindt dat ‘de kwaliteit van deze voorspellingen ernstig te wensen overlaat, waardoor de hotel- en recreatieve sector dagelijks tienduizenden klanten en omzet misloopt’. Een uitnodiging aan meteorlogen voor een overleg is aanstaande.

Fletcher ook om tafel met meteorologen

Volgens directeur Rob Hermans van Fletcher Hotels is er alle reden tot zorg. ‘Fletcher Hotels hield enkele maanden de kwaliteit van de weersvoorspellingen voor twee hotels bij. Met name bij de langetermijnvoorspellingen blijken de voorspellers er vaak naast te zitten.’

En dat kost gasten, aldus Hermans. ‘Als de voorspellingen drie of vier dagen van tevoren niet kloppen, dan stellen consumenten hun plannen bij en gaan ze niet weg. Lokaal pakt het weer in zulke gevallen echter vaak veel beter uit dan voorspeld.’

Om de kwaliteit van de voorspellingen te verbeteren, heeft Fletcher Hotels contact gezocht met de brancheorganisaties KHN, RECRON (recreatie) en Hiswa (watersport). Zij sturen komende week een gezamenlijke uitnodiging voor een overleg naar meteorologen.

De hotelgroep denkt aan onder andere een ‘lokaal weerbericht’, waarbij vooraf te zien is of het weer aan bijvoorbeeld de kust beter uitpakt dan in het binnenland. Ook de langetermijnvoorspellingen moeten volgens Fletcher beter, want ‘gebleken is dat de consument thuisblijft op basis van verkeerde, negatieve voorspellingen.

Eerder al trokken de PvdA-afdeling Hoek van Holland en KHN ten strijden tegen de in hun ogen slechte voorspellingen van het weer.

Discussieer mee over dit onderwerp in onze LinkedIn-groep.

Reageer op dit artikel