Hazen: 'Kwartaalcijfers geen roomboter op brood

Hazen: 'Kwartaalcijfers geen roomboter op brood

Frans Hazen, sectorvoorzitter afdeling Hotels van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is licht positief gestemd over de kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de hotellerie. 'Maar er is nog geen sprake van roomboter op onze boterham'.

Donderdag maakte het CBS bekend dat hotels in het tweede kwartaal gemiddeld 3,3 procent meer omzet behaalden, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De hotellerie is daarmee koploper in de horeca en scoort beter dan het branchegemiddelde van plus 1,5 procent.

‘Als de hotelier Frans Hanzen herken ik me wel in de cijfers. Maar ik weet ook dat er regio’s zijn die achterblijven. De gemiddelde kamerprijs in de Randstad loopt licht op, maar dat kan een vertekend beeld geven voor heel Nederland. Er zijn regio’s waar het echt een stuk minder gaat’, aldus Hazen.

Hazen waarschuwt voor optimisme. ‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Met de kwartaalcijfers van het CBS is er nog geen sprake van roomboter op onze boterham. Ik ben heel voorzichtig optismitisch’.

De komende tijd wordt volgens Hazen een spannende periode. ‘De btw-verhoging zit er aan te komen en als mensen de hand op de knip houden, krijgen we daar last van. Verder zal 12 september (Tweede Kamerverkiezing, red.) een belangrijk worden voor het verloop van de rest van het jaar’.