nieuws

Interesse Landal in exploitatie Hof van Saksen

Hotel

Landal GreenParks is geïnteresseerd in de exploitatie van het noodleidende Hof van Saksen. De bungalowgigant is in gesprek met de bewindvoerder van Hof van Saksen.

Interesse Landal in exploitatie Hof van Saksen

Dat laat Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks, weten. ‘Wij zijn serieus geïnteresseerd in de exploitatie van het park. Maar we doen geen bod, omdat wij geen vastgoed kopen’.

Volgens Hoogland past Hof van Saksen prima in de portfolio van Landal. ‘We zijn al actief in Drenthe en kennen Hof van Saksen. We zien mogelijkheden voor een gezonde exploitatie. Het kan prima meedraaien in onze marketing en biedt mogelijkheden op het gebied van inkoop en expertise in verhuur van de accommodaties’.

Landal is in gesprek met bewindvoerder Cees de Jong. Die moet het park voor 4 september zien te verkopen. Op 4 september eindigt namelijk een extra verkregen financiering die na de faillissementsaanvraag in juli is geregeld. Of er meer kandidaten voor Hof van Saksen zijn, weet Landal niet.

Bewindvoerder Cees de Jong was woensdagochtend niet in de gelegenheid om te reageren op persvragen.

Hof van Saksen werd in 2007 opgericht. Het heeft ongeveer 170 medewerkers in dienst. De geschatte jaaromzet van het resort bedraagt 25 miljoen euro.

Reageer op dit artikel