nieuws

Britse miljoeneninjectie voor Vincent Hotel Group

Hotel

Twee Britse ondernemingen investeren enkele tientallen miljoenen in The Vincent Hotel Group. Met het geld wil de Amsterdamse hotelontwikkelaar de komende jaren negentien nieuwe hotels starten op A1-locaties in onder meer Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.

Britse miljoeneninjectie voor Vincent Hotel Group

De private equity-huizen Metric Capital en Hutton Collings Partners zijn door The Vincent Hotel Group (TVHG) gestrikt voor de realisering van een grootscheeps expansieplan in Nederland, zo meldt het Financieele Dagblad op de eigen website.

Het gaat om een kapitaalinjectie van enkele tientallen miljoenen euro’s, aldus FD.nl. Het nieuwe vermorgen stelt de hotelontwikkelaar en operator in staat de komende jaren negentien nieuwe hotels op te richten op A1-locaties in onder meer Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.

Budgethotels in lege kantoorpanden

Volgens het Financieele Dagblad vertegenwoordigen de projecten een gezamenlijke waarde van ruim 120 miljoen euro en voorzien ze in een sterke behoefte aan hotelcapaciteit in het middensegment van de zakelijke markt.

TVHG realiseert haar plannen voornamelijk door leegstaande kantoorpanden te verbouwen tot hotel. De onderneming exploiteert inmiddels vier hotels in de Randstad onder vlag van Holiday Inn Express. Ze draagt de risico’s van de exploitatie, maar besteedt de dagelijkse bedrijfsvoering uit aan Interstate Hotels & Resorts.

Eerste stappen over de grens

In Nederland wil het ook budgetmerken van andere grote hotelketens introduceren, zoals Hilton, Marriott en Starwood. Met die franchisecontracten op zak verwacht TVHG de komende jaren bijna 3500 kamers te realiseren. Bovendien zijn de eerste stappen gezet richting België en Frankrijk, ook daarbij zullen de Britse partners volgens FD.nl behulpzaam zijn.

Reageer op dit artikel