nieuws

Hotelier zwemt 6500 euro bijeen in Amsterdamse water

Hotel

Hotelier Hans Vugts heeft zondag 9 september deelgenomen aan de eerste editie van Amsterdam City Swim. De general manager van Casa 400 in Amsterdam zwom 2028 meter in de Amstel en de Amsterdamse grachten en haalde daarmee 6500 euro op voor het goede doel.

Hotelier zwemt 6500 euro bijeen in Amsterdamse water

‘Ik ben al zeventien jaar lid van een zwemvereniging, ik woon en werk in Amsterdam en ik heb een persoonlijke link met het goede doel waaraan het evenement was gekoppeld’, verklaarde general manager Hans Vugts van Casa 400 in Amsterdam zijn deelname aan de eerste editie van Amsterdam City Swim.

Veel bijval van collega-hoteliers

Via social media en zijn eigen netwerk haalde Vugts liefst 6500 euro op voor het goede doel. ‘Mijn eerste ambitie was 500 euro, dat was in een paar dagen binnen. Vervolgens hoopt ik 2500 euro op te halen en dat heb ik nog eens bijgesteld tot 5000 euro. Ongelooflijk dat het uiteindelijk liefst 6500 euro is geworden.’

De general manager kreeg daarbij hulp van het team van Casa 400, Amsterdamse collega-hoteliers en diverse leveranciers. ‘Mijn team heeft zonder dat ik daarvan op de hoogte was cupcakes gemaakt en verkocht, dat leverde 216 euro op. Van personeelsleden, hoteliers en leveranciers kreeg ik donaties. Bij DoubleTree by Hilton verkochten ze chocoladekoekjes.’

Oefenen in Amstel op maandagavond

Hans Vugts bereidde zich voor door iedere maandagavond te oefenen in de Amstel. ‘In groepsverband, erg leuk om te zien dat het aantal mensen met de week toenam. Gisteren (zondag, red.) was het weer prachtig. Het water was gecontroleerd en net goed genoeg om in te zwemmen. De watertemperatuur lag tussen de 19 en 20 graden, maar door de zon voelde het absoluut niet koud aan.’

Zijn officiële tijd wist Vugts maandagochtend nog niet. ‘Ik gok op een tijd tussen de 35 en 40 minuten. Het ging prima, ik heb de hele route borstcrawl kunnen doen. Al die mensen langs de kant zorgden er echt voor dat we als zwemmers in een flow terechtkwamen. En al die voeten die over de bruggen hingen, echt fantastisch.’

Prinses Máxima deelnemer

Nadat de general manager was gefinisht, hoorde hij dat prinses Máxima één van de zwemmers was. ‘Ik denk dat ik haar onderweg heb ingehaald want zij startte achter de prominenten, maar dat is dan onbewust gebeurd. Eén van de organisatoren schijnt bevriend te zijn met de familie. Haar deelname heeft gezorgd voor enorm veel publiciteit voor dit waardevolle evenement. Het was de eerste keer, maar alles was tot in detail perfect georganiseerd.’

Met de eerste editie van de Amsterdam City Swim vroegen de initiatiefnemers aandacht voor de spierziekte ALS. In de Amsterdamse wateren zwommen 1100 deelnemers 2028 meter voor het goede doel. Onder hen diverse prominenten, waaronder prinses Máxima, Pieter van den Hoogenband, Femke Heemskers en Sebastiaan Verschuren. Er werd in totaal (tot dusver) 635.470 euro bijeen gezwommen.

De tweede editie staat al in de agenda van Hans Vugts. ‘Ik heb me meteen opgegeven voor volgend jaar. Zondag 8 september 2013 is geblokt.’

Reageer op dit artikel