Van der Most start pretpark en wilde ook SS Rotterdam

Van der Most start pretpark en wilde ook SS Rotterdam

Hennie van der Most heeft in Rotterdam-Zuid een braakliggend terrein aan de Maas gekocht. De ondernemer gaat er een attractiepark van maken. Van der Most, nummer 20 in de top 100 van grootste bedrijven van Misset Horeca, had ook belangstelling voor cruiseschip SS Rotterdam, maar liep aan tegen een te hoge vraagprijs en te hoge vaste lasten.

De Overijsselse ondernemer vertelt over zijn interesse voor cruiseschip SS Rotterdam in de papieren uitgave van het Financieele Dagblad van zaterdag 8 september. In het artikel in FD.weekend zegt Van der Most te hebben afgezien van de koop, omdat de vraagprijs te hoog is en omdat de vaste lasten te hoog liggen.

Cruise Hotel aangesloten bij Worldhotels

Het Financieele Dagblad meldt dat het schip aan de kade van Katendrecht eigendom is van Woonbron en al enkele jaren te koop staat. De woningcorporatie kocht het schip in 2005 van het Havenbedrijf Rotterdam voor een kleine 2 miljoen euro en pomte er daarna ruim 250 miljoen euro in voor renovatie. Het Financieele Dagblad meldt dat de directe opbrengstwaarde van het schip volgens Woonbron nu nog een slordige 25 miljoen euro is.

In het schip huisvest SS Rotterdam Hotel & Restaurants, dat eigendom is van Hoscom, de onderneming van hotelier Lucas Petit. Vrijdag 7 september werd bekend dat het hotel zich per 1 oktober aansluit bij Worldhotels. Met deze verbinding is een investering gemoeid van 100.000 euro. Het moet leiden tot de komst van meer buitenlandse gasten.

10 tot 15 miljoen euro voor project

Van der Most kocht in de Rotterdamse wijk Charlois wel een een braakliggend bedrijfsterrein aan de Maas van afvalverwerker Van Gansewinkel. De ondernemer, in 2011 goed voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro, wil niet zeggen hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Hij vertelt in het artikel wel dat hij 10 tot 15 miljoen euro uittrekt voor het hele project: een familieattractiepark met de naam ‘Speelstad Rotterdam’ en een geschatte oppervlakte van 25.000 vierkante meter. Binnen twee jaar moet het operationeel zijn. Van der Most rekent jaarlijks op 150.000 tot 200.000 bezoekers.